Mladinska knjiga - mareli.ca

mareli.ca
trgovina z darili za velike in male
trgovina mareli.ca
Pojdi na vsebino

Mladinska knjiga

"Branje za vsakogar..."


Mladinska knjiga
Nekatere zaupnosti ne morejo počakati do odmora za kavo. To dobro vesta Beth in Jenifer, sodelavki in prijateljici v uredništvu Courierja. Zato po elektronski pošti na dolgo in široko obdelujeta težave s fanti, strahove pred nosečnostjo, nemogoče obleke za družice in še marsikaj drugega.Toda pri časopisu so ravno vzpostavili nadzorni sistem in zaposlili računalničarja Lincolna, ki preverja, ali je e-pošta res namenjena le službenim stvarem. Dopisovanje med Beth in Jenifer mu krajša čas med nočno službo in kmalu se zave, da se je v eno od njiju zaljubil…

Ameriška pisteljica Rainbow Rowell (1973) piše o ljudeh, ki veliko govorijo. In se zaljubljajo. Kadar ne piše, bere stripe, načrtuje obiske Disneylanda in se jezi na nepomembne stvari. V slovenščini imamo že njen nagrajeni prvenec za mladino, roman Eleonor in Park.
Ta izdelek ni na voljo.
14,99 €(VAT vračunan)
Dodaj
Mladinska knjiga
Če želiš uspeti, moraš le igrati po pravilih – a kaj, ko ta niso za vse enaka.
Farma je priložnost. Farma je odskočna deska v boljši svet. Ljudem zagotavlja novo življenje – ultabogatašem otroka, revnim nadomestnim materam pa visoko plačilo. Za Jane, mlado filipinsko mamico brez moža in brez službe, je farma rešitev. Za Regan, izgubljeno ameriško smrkljo brez smisla in cilja v življenju, je beg pred resničnostjo. Toda v farmi vladajo enaka pravila kot v resničnem svetu, med ljudmi iz različnih okolij zeva enak prepad. In ta prepad je neppremostljiv.

Ameriška pisateljica filipinskih korenin Joanne Ramos v neverjetno pronicljivem prvencu ostro napade lažno utvaro družbene enakosti v sodobnem času, kjer je na prodaj vse, tudi materinstvo.
Razporožljivost: 1
14,99 €(VAT vračunan)
Dodaj
Mladinska knjiga
Dobrodošli v Camorrju – otoški otoški mestni državici tisočerih čudes. Tu se v katakombah Senčnega hriba urijo tatinske sirote, po razadajočih ulicah Kotla potikajo zlikovci kapa Barsavija, zloglasnega vodje camorrskega podzemlja, v Tempeljski četrti svečeniki molijo vsak k svojemu od dvanajstih (pardon, trinajstih) bogov, V Zlatoljubni ulici trgovci preštevajo novce, v Alcegrantki četrti pa mirno spijo najpremožnejši plemiči, vedoč, da s srhljivih višav petih stolpov nad njimi bdi prvi mož Camorrja, vodja Nicovante.
Toda nihče ne ve za njavečje presenečenje Camorrja, ki tiči v skrivnem brlogu pod Pelerandrovim hramom. Tu so doma uglajene barabe, četica mojstrskih prevarantov, ki jih vodi bistroumni Locke Lamora. Z domišljenimi prevarami pred vojvodovim nosom kradejo bogatim in dajejo … v svoj žep. A kaj bo, ko se v mestu pojavi nekdo pametnejši?

Ameriški pistelj Scott Lynch je za fantazijski prvenec leta 2006 prejel nominacijo za svetovno nagrado za fantazijo, dve leti pozneje pa nagrado za najboljšega novega pisca. Fantazijska kriminalka Laži Locka Lamore, ki se lahko bere kot samostojno delo, je sicer prva od načrtovanih sedmih pustolovščin Uglajenih barab.
Ta izdelek ni na voljo.
16,99 €(VAT vračunan)
Dodaj
Mladinska knjiga
Preizkušnja odsotnosti ali smrti je bržkone eden najtežjih preizkusov ljubezni – tudi s to temo se srečamo v najnovejšem romanu Javierja Mariasa. Gre za portret žene in moža, katerih medsebojna, globoka povezanost kljubuje še tako nenavadnim življenjskim preizkušnjam. Moški lik ima skrivnosten poklic, očitno je britanski vohun, ki ga tajne naloge zadržijo zdoma tudi po več mesecev.(»Tam so opazili moje sposobnosti in človek je zvečine iz tistega kraja, kjer to cenijo in kjer ga potrebujejo.«) Medtem žena Berta Isla živi svoje življenje v Španiji, venomer v pričakovanju, kdaj se bo vrnil. Nikoli ne ve, v kakšnem stanju bo prišel domov in koliko časa bosta lahko skupaj. Nekoč se zgodi, da ga ni nazaj tako dolgo, da ga morajo razglasiti za mrtvega in pokopati, čeprav sama nikoli ne sprejme njegove smrti. Marias je napisal pretanjen psihološki roman, ki se ukvarja z najintimnejšimi človeškimi občutji in stiskami, tudi z vprašanjem domoljubja v obeh pomenih besede.

Španski pisatel Javier Marias (1951) je eden najprepoznavnejših in največkrat prevajanih avtorjev današnjega časa. Mednarodno se je uveljavil z romanom Tako belo srce (1992), za katerega je med drugim dobil tudi nagrado IMPAC. Pozneje je napisal več uspešnih romanov, ki so prejeli številne nagrade, med drugim so v slovenščino prevedeni Jutri v bitki misli name, Tvoj obraz jutri, Zaljubljenosti in Tu se začne zlo.
Ta izdelek ni na voljo.
16,99 €(VAT vračunan)
Dodaj
Created with WebSite X5
Mateja Kuhar-Bizjak s. p.
trgovina mareli.ca
Dunajska cesta 158
1000 Ljubljana

tel. : +386 (0)1 56 88 202
© 2021 marelica.si | All rights reserved.

trgovina mareli.caz darili za velike in male

Odpiralni časi

pon - pet: 10:00 - 17:30
sob: 10:00 - 12:00
ned: zaprto

Mediji

Za medije
Objave v medijih


Nazaj na vsebino