Mladinska knjiga - mareli.ca

mareli.ca
trgovina z darili za velike in male
trgovina mareli.ca
Pojdi na vsebino

Mladinska knjiga

"Branje za vsakogar..."


Mladinska knjiga
Izraelski zgodovinar in avtor svetovnih knjižnih uspešnic Yuval Noah Harari je eden najbolj pronicljivih mislecev današnjega časa. V zbirki nasvetov, namenjenih človeku v 21.stoletju, se ukvarja z izzivi, ki svet in slehernika čakajo v bližnji prihodnosti: politični in gospodarski razkol človeštva, življenje med terorizmom in liberalizmom, tehnološke grožnje in nujnost prilagajanja posameznika, vloga ideologije in vere ter bistvo človekove neomajne želje po iskanju resnice.

Yuvel Noah Harari (1976) se je rodil in odraščal v Izraelu. Zgodovino je študiral na Hebrejski univerzi v Jeruzalemu, kjer je po končanem doktorskem študiju v Oxfordu tudi predava. Napisal je številne članke in svetovno, pa tudi slovensko uspešnico Sapiens, v kateri je pronicljivo orisal kratko zgodovino človeštva.
Ta izdelek ni na voljo.
14,99 €(DDV vštet)
Dodaj
Mladinska knjiga
Nekatere zaupnosti ne morejo počakati do odmora za kavo. To dobro vesta Beth in Jenifer, sodelavki in prijateljici v uredništvu Courierja. Zato po elektronski pošti na dolgo in široko obdelujeta težave s fanti, strahove pred nosečnostjo, nemogoče obleke za družice in še marsikaj drugega.Toda pri časopisu so ravno vzpostavili nadzorni sistem in zaposlili računalničarja Lincolna, ki preverja, ali je e-pošta res namenjena le službenim stvarem. Dopisovanje med Beth in Jenifer mu krajša čas med nočno službo in kmalu se zave, da se je v eno od njiju zaljubil…

Ameriška pisteljica Rainbow Rowell (1973) piše o ljudeh, ki veliko govorijo. In se zaljubljajo. Kadar ne piše, bere stripe, načrtuje obiske Disneylanda in se jezi na nepomembne stvari. V slovenščini imamo že njen nagrajeni prvenec za mladino, roman Eleonor in Park.
Na zalogi
14,99 €(DDV vštet)
Dodaj
Mladinska knjiga
Na božični večer se mestece ob s snegom zametani železniški progi spremeni v romantična nebesa. Logično, da se prihod po plundri in mrazu do najbližje restavracije s hitro hrano navadno ne konča s strastnim poljubom šarmantnega neznanca. In nihče ne bi niti v sanjah pomislil, da se lahko na poti skozi snežne zamete zaljubiš v prijateljico, ki jo poznaš že celo večnost. Ali pa da se resnična ljubezen lahko rodi ob vroči kavi v obupno zgodnjem jutru. Seveda je to mogoče le v filmih! Ne? Ali pač ja?

Za pisanje domiselno povezanih božičnih zgodb so moči združili priljubljeni ameriški pisatelji Maureen Johnson (1973), John Green (1977) in Lauren Myracle (1969). Nastala je knjiga, ki jo je užitek vzeti v roke ob kateremkoli letnem času, po njej pa že nastaja film.
Na zalogi
13,99 €(DDV vštet)
Dodaj
Mladinska knjiga
Francija 1916. Hotelirka Sophie vodi posle in skrbi za družino, medtem ko se njen mož Eduard bori na fronti. Sophie mora pripravljati hrano nemškim častnikom, kar naleti na nerazumevanje domačih in sovaščanov. Napetosti se še stopnjujejo, ker nemškega poveljnika navduši Sophiejin portret, ki ga je naslikal njen mož, pa tudi portretiranka sama. Komandantova nevarna obsedenost pripelje Sophie do nepričakovane odločitve.
London, 2006. Mlada vdova Liv še ni prebolela moževe smrti. Toda ko spozna Američana Paula, se končno zazdi, da se ji življenje obrača v pravo smer. Paul, ki se ukvarja z iskanjem izginulih umetniških del, prav v Livinem domu naleti na portret, ki ga išče že dlje časa. Paul in Liv se nenadoma znajdeta na nasprotnih bregovih.

Britanska pisteljica Yoyo Moyes med svoje največje uspešnice šteje roman Ob tebi, s katerim je ganila bralke po vsem svetu. Knjiga je navdihnila tudi film, uspeh pa je pisateljico spodbudil, da je nadaljevanje prigod Louise Clark popisala še v romanih Brez tebe in Samo jaz.
Ta izdelek ni na voljo.
16,99 €(DDV vštet)
Dodaj
Mladinska knjiga
Če želiš uspeti, moraš le igrati po pravilih – a kaj, ko ta niso za vse enaka.
Farma je priložnost. Farma je odskočna deska v boljši svet. Ljudem zagotavlja novo življenje – ultabogatašem otroka, revnim nadomestnim materam pa visoko plačilo. Za Jane, mlado filipinsko mamico brez moža in brez službe, je farma rešitev. Za Regan, izgubljeno ameriško smrkljo brez smisla in cilja v življenju, je beg pred resničnostjo. Toda v farmi vladajo enaka pravila kot v resničnem svetu, med ljudmi iz različnih okolij zeva enak prepad. In ta prepad je neppremostljiv.

Ameriška pisateljica filipinskih korenin Joanne Ramos v neverjetno pronicljivem prvencu ostro napade lažno utvaro družbene enakosti v sodobnem času, kjer je na prodaj vse, tudi materinstvo.
Na zalogi
14,99 €(DDV vštet)
Dodaj
Mladinska knjiga
Dobrodošli v Camorrju – otoški otoški mestni državici tisočerih čudes. Tu se v katakombah Senčnega hriba urijo tatinske sirote, po razadajočih ulicah Kotla potikajo zlikovci kapa Barsavija, zloglasnega vodje camorrskega podzemlja, v Tempeljski četrti svečeniki molijo vsak k svojemu od dvanajstih (pardon, trinajstih) bogov, V Zlatoljubni ulici trgovci preštevajo novce, v Alcegrantki četrti pa mirno spijo najpremožnejši plemiči, vedoč, da s srhljivih višav petih stolpov nad njimi bdi prvi mož Camorrja, vodja Nicovante.
Toda nihče ne ve za njavečje presenečenje Camorrja, ki tiči v skrivnem brlogu pod Pelerandrovim hramom. Tu so doma uglajene barabe, četica mojstrskih prevarantov, ki jih vodi bistroumni Locke Lamora. Z domišljenimi prevarami pred vojvodovim nosom kradejo bogatim in dajejo … v svoj žep. A kaj bo, ko se v mestu pojavi nekdo pametnejši?

Ameriški pistelj Scott Lynch je za fantazijski prvenec leta 2006 prejel nominacijo za svetovno nagrado za fantazijo, dve leti pozneje pa nagrado za najboljšega novega pisca. Fantazijska kriminalka Laži Locka Lamore, ki se lahko bere kot samostojno delo, je sicer prva od načrtovanih sedmih pustolovščin Uglajenih barab.
Ta izdelek ni na voljo.
16,99 €(DDV vštet)
Dodaj
Mladinska knjiga
Preizkušnja odsotnosti ali smrti je bržkone eden najtežjih preizkusov ljubezni – tudi s to temo se srečamo v najnovejšem romanu Javierja Mariasa. Gre za portret žene in moža, katerih medsebojna, globoka povezanost kljubuje še tako nenavadnim življenjskim preizkušnjam. Moški lik ima skrivnosten poklic, očitno je britanski vohun, ki ga tajne naloge zadržijo zdoma tudi po več mesecev.(»Tam so opazili moje sposobnosti in človek je zvečine iz tistega kraja, kjer to cenijo in kjer ga potrebujejo.«) Medtem žena Berta Isla živi svoje življenje v Španiji, venomer v pričakovanju, kdaj se bo vrnil. Nikoli ne ve, v kakšnem stanju bo prišel domov in koliko časa bosta lahko skupaj. Nekoč se zgodi, da ga ni nazaj tako dolgo, da ga morajo razglasiti za mrtvega in pokopati, čeprav sama nikoli ne sprejme njegove smrti. Marias je napisal pretanjen psihološki roman, ki se ukvarja z najintimnejšimi človeškimi občutji in stiskami, tudi z vprašanjem domoljubja v obeh pomenih besede.

Španski pisatel Javier Marias (1951) je eden najprepoznavnejših in največkrat prevajanih avtorjev današnjega časa. Mednarodno se je uveljavil z romanom Tako belo srce (1992), za katerega je med drugim dobil tudi nagrado IMPAC. Pozneje je napisal več uspešnih romanov, ki so prejeli številne nagrade, med drugim so v slovenščino prevedeni Jutri v bitki misli name, Tvoj obraz jutri, Zaljubljenosti in Tu se začne zlo.
Na zalogi
16,99 €(DDV vštet)
Dodaj
Mladinska knjiga
Oslo pretrese vrsta bančnih ropov. V enem ropar ustreli uslužbenko in nadzorne kamere dogodek zabeležijo. Harry se z novo pomočnico Beate loti raziskovanja. Medtem ko je Rakel v Moskvi, Harryja poišče nekdanje dekle Anna. Po večerji z njo se zbudi v domači postelji in se zave, da se zadnjih dvanajstih ur sploh ne spomni. Naslednji dan Anno najdejo mrtvo v nepojasnjenih okoliščinah, Harry pa začne prejemati grozilna elektronska pisma. Bi ga nekdo rad okrivil za dekletovo smrt? Medzem ko Harry mrzlično išče dokaze o svoji nedolžnosti, pa se vedno bolj krvavi bančni ropi nadaljujejo.

Norveški pisatelj JO Nesbo (1960) se je proslavil s serijo kriminalk o inšpektorju Harryju Holeju. Romane, ki so se po svetu prodali že v več kot 40 milijonih izvodov in mu prinesli naziv kralja skandinavskih kriminalk, odlikujejo napete in zapletene zgodbe z nepričakovanimi preobrati. Vsaj delno je k uspehu prispeval tudi sam lik Harryja Holeja - sposobni in trmasti, a tudi problematični zapiti policist se bralcu takoj usede v srce.
Ta izdelek ni na voljo.
15,99 €(DDV vštet)
Dodaj
Mladinska knjiga
Poletna vročina je izpraznila oselske ulice. Brezskrbno poletje se konča, ko v stanovanjski hiši najdejo truplo mlade ženske. Morilec ji je odrezal prst na roki in ji pod veko položil peterokrak diamant. Čez pet dni umre nova žrtev. Ko se v ovojnici z njenim prstom zalesketa nov diamantni pentagram, ni nobenega dvoma več: po Oslu pustoši serijski morilec.
Reševanja umorov se lotita trmasti in z demoni obsedeni Harry Hole ter ambiciozni in do obisti pokvarjeni Tom Waaler. Harry je v zadnje pol leta žrtvoval vse, da bi sodelavca razkrinkal kot kriminalca in morilca. Napočil je čas za njun končni obračun...

Norveški pisatelj JO Nesbo (1960) se je proslavil s serijo kriminalk o inšpektorju Harryju Holeju. Romane, ki so se po svetu prodali že v več kot 40 milijonih izvodov in mu prinesli naziv kralja skandinavskih kriminalk, odlikujejo napete in zapletene zgodbe z nepričakovanimi preobrati. Vsaj delno je k uspehu prispeval tudi sam lik Harryja Holeja - sposobni in trmasti, a tudi problematični zapiti policist se bralcu takoj usede v srce.
Ta izdelek ni na voljo.
16,99 €(DDV vštet)
Dodaj
Created with WebSite X5
Mateja Kuhar-Bizjak s. p.
trgovina mareli.ca
Dunajska cesta 158
1000 Ljubljana

tel. : +386 (0)1 56 88 202
© 2021 marelica.si | All rights reserved.

trgovina mareli.caz darili za velike in male

Odpiralni časi

pon - pet: 10:00 - 17:30
sob: 10:00 - 12:00
ned: zaprto

Mediji

Za medije
Objave v medijih


Nazaj na vsebino