Spletni nakup - mareli.ca

mareli.ca
trgovina z darili za velike in male
trgovina mareli.ca
Pojdi na vsebino
Pogoji poslovanja
SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Podatki o podjetju, ki upravlja s spletno trgovino marelica.si (v nadaljevanju ponudnik):
Mateja Kuhar-Bizjak s.p., Ladja 1 B, 1215 Medvode
ID za DDV: SI79604927 (podjetje je zavezanec za DDV)
Matična številka: 5562633000
Telefon: 041 869432
E-mail: info@marelica.si
 
S Spletno trgovino marelica.si dar upravlja podjetje Mateja Kuhar-Bizjak s.p. (v nadaljevanju ponudnik). Z uporabo spletne trgovine marelica.si se strinjate z vsemi spodaj navedenimi pogoji.

Jezik, v katerem ponudnik komunicira z obiskovalcem, je slovenščina.

Ob registraciji v sistem spletne trgovine marelica.si obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Obiskovalec z registracijo v spletno trgovino marelica.si postane njen uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Obiskovalec lahko nakup opravi tudi brez registracije.

Načini plačila

Kupec lahko izbira med naslednjimi načini plačila:
- z nakazilom na račun upravitelja spletne trgovine marelica.si – Mateja Kuhar-Bizjak s.p. (plačilo po predračunu),
- s storitvijo PayPal (z registracijo ali če že imate PayPal račun);
- s plačilno oziroma kreditno kartico (preko portala PayPal vendar brez registracije);
- z gotovino, debetno ali kreditno kartico (Maestro, Eurocard/Mastercard, Visa) ob osebnem prevzemu blaga na prodajnem mestu (Dunajska 158, Ljubljana).

Dostava

Izdelki na zalogi bodo odposlani v roku 1-3 delovnih dni od dneva naročila. Če naročenih artiklov trenutno ni na zalogi, ponudnik kupca o predvidenem datumu dobave oziroma dostave obvesti naknadno po elektronski pošti ali telefonu.

Ponudnik si pridržuje pravico do zaračunavanja stroškov dostave, ki znašajo 4,95 EUR za dostave po Sloveniji. Stroški dostave v države EU in države izven EU se dogovorijo za vsak morebitni nakup posebej.

Dostavo vrši kurirska služba GLS. Po dogovoru vam lahko naročilo dostavimo tudi s Pošto Slovenije. V tem primeru zaračunamo strošek dostave v višini 6,95 EUR ne glede na vrednost naročenih izdelkov.V primeru dostave s kurirsko službo GLS je ena od možnosti, da paket preusmerite na Petrol (eden od partnerjev, kjer lahko GLS za vas pusti paket). Petrol vam dodatno zaračuna storitev vročanja paketa kupcu (0,45 €).

Cena

Cene so predstavljene kot redne cene in so priporočene prodajne cene proizvajalca oziroma uvoznika ali cene, ki jih ponudnik sam oblikuje. Izražene so v evrih (€) in veljajo tako za registrirane člane spletne trgovine marelica.si kot za (neregistrirane) goste. Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Ponudnik je zavezanec za DDV. V postopku nakupa je vrednost DDV jasno prikazana v nakupovalni košarici in nato tudi pred končno potrditvijo nakupa.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Ponudnik se trudi zagotoviti najbolj ažurne in točne podatke, vendar se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali če se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo v zadovoljstvo obeh pogodbenih strank.

Ponudnik ima pravico do zaračunavanja stroškov dostave, ki se zaračunajo glede na izbrani način dostave.

V trenutku, ko kupec potrdi naročilo (ko kupec prejme elektronsko sporočilo s številko naročila) je kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem sklenjena in od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Postopek nakupa

Izbira izdelka: Na spletni strani marelica.si izberite izdelek in kliknite na gumb »Dodaj«. Sistem vam prikaže trenutno vsebino košarice in tako pokaže, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, kliknite gumb na levi strani ''Nadaljujte z nakupi''. Izdelke, ki ste jih dodali v košarico lahko, kadarkoli ste v košarici ali pred zaključkom nakupa urejate: izdelke lahko odstranite ali spremenite količino. Do košarice lahko dostopate kadarkoli v postopku nakupa s klikom na gumb »Košarica« desno zgoraj ali s klikom na meni (v levem zgornjem kotu strani) in izborom opcije »Košarica«.

Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice: na spletni strani marelica.si v desnem zgornjem kotu kliknete na gumb »Košarica« ali v zgornjem levem kotu izberete meni in potem v meniju opcijo »Košarica«. Prikaže se vam trenutna vsebina košarice: izdelki, ki ste jih dodali v nakupovalno košarico. Če želite odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, morate klikniti na besedo »Odstrani« desno od količine izdelka.

Če imate veljavno promocijsko kodo za popust jo, ko ste v košarici, lahko vnesete v polje »Koda za popust«. Kodo, ki ste jo vnesli, potrdite s klikom na gumb »Uporabi«

Če želite dodati dodatne izdelke v košarico, morate klikniti na gumb ''Nadaljujte z nakupom''. S klikom na omenjen gumb se vrnete nazaj spletno trgovino.

Če želite zaključiti nakup, kliknete na gumb »Na blagajno«. Na naslednji strani se lahko prijavite, če ste že registriran uporabnik. Če to še niste, se lahko registrirate ali pa nadaljujete brez registracije. Nato morate vpisati še podatke o naslovu na računu. Če ste že registrirani uporabnik ali ste se ravno registrirali, so polja že  pred-izpolnjena z vašimi podatki. Obvezno morate izpolniti polja, ki so označena z zvezdico (*). Če želite dostavo na drug račun odkljukate okenček pred »Naslov za dostavo je drugačen kot naslov na računu« in vnesite še naslov kamor želite dostavo. Nato pritisnite na gumb »Naprej«.

Na naslednji strani izberete način dostave in način plačila in pritisnete na gumb »Naprej«. Če se kadarkoli želite vrniti korak nazaj lahko vedno pritisnete na gumb »Nazaj«.

Pokaže se stran s pregledom podatkov ki vsebuje: naslov, ki bo izpisan na računu, izbran način dostave in plačila in seznam izbranih izdelkov. Nadaljujete tako, da označite kvadratek pred tekstom »Strinjam se s pravili in pogoji« s čimer izrazite vaše strinjanje s splošnimi pogoji poslovanja ter s hranjenjem vaših osebnih podatkov v kolikor ste se registrirali. Nato kliknete na gumb »Zaključi nakup«. S pritiskom na ta gumb zaključite naročilo in se hkrati strinjate z obveznostjo plačila naročenih izdelkov.

S tem ste nakup zaključili in izpiše se številka naročila, datum naročila in celoten znesek. Glede na izbrani način se prikažejo tudi podatki kako naročeno plačati. Če ste za plačilo izbrali nakazilo na TTR ali plačilo ob prevzemu, boste prejeli tudi elektronsko sporočilo s potrditvijo naročila in navodilom za plačilo. V primeru, da ste izbrali plačilo s PayPal-om ali plačilo s kreditno kartico preko PayPal-a, boste na tej strani našli gumb za povezavo na PayPal stran, kjer lahko izvedete plačilo oziroma lahko kar na tej strani vpišete podatke vaše plačilne kartice, če nimate računa pri PayPal-u. Po uspešno opravljenem plačilu se z gumbom na PayPal-ovi strani vrnete nazaj v spletno trgovino mareli.ca, prejeli pa boste tudi elektronsko sporočilo s potrditvijo plačila in navedbo naročenih izdelkov ter z navodili glede dostave oziroma prevzema blaga.

Pravica potrošnika do odstopa od pogodbe

Potrošnik ima pravico do odstopa od pogodbe v 15 dneh od prevzema blaga. V tem času mora podjetju na kontaktni e-naslov (info@marelica.si) nedvoumno sporočiti, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Obrazec za odstop od pogodbe je na voljo tukaj. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je treba vrniti ponudniku najkasneje v roku 15 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa) na naslov: Mateja Kuhar-Bizjak s.p., Ladja 1 B, 1215 Medvode.

Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano, v nespremenjeni količini in v pripadajoči – nepoškodovani embalaži. Poleg vrnjenega izdelka (izdelkov) naj kupec priloži kopijo računa in številko njegovega transakcijskega računa. Vračilo vplačanega zneska bo izvedeno takoj, ko bo to mogoče oziroma najkasneje 14 dni od prejema vrnjenega blaga. Vračila plačil vršimo izključno na TRR kupca. Na TRR se vrne le vplačani znesek.

Možnost vračila ne velja za prehrambene izdelke z odprto embalažo ali pretečenim rokom uporabe na dan vračila, tehnično blago, v katerega je kupec nepooblaščeno posegal (odprl varnostni pečat) ali izdelke z baterijskimi vložki z odstranjeno zaščito proti praznjenju baterijskega vložka.

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Kljub temu pa morate priložiti račun in podatek o številki TRR na katerega lahko vrnemo kupnino.


Garancija

Garancija velja za artikle, pri katerih je to navedeno na garancijskem listu ali računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskem listu ali na računu. Informacija o garanciji je navedena tudi v opisu artikla.

Stvarna napaka

Napaka je stvarna:
- če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
- če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
- če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
- če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
 
Ponudnik nosi odgovornost za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo v dveh letih od prevzema blaga.
 
Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. Ponudnik ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.
 
Potrošnik, ki je pravilno obvestil ponudnika o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:
- odpravi napako na blagu ali
- vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
- blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
- vrne plačani znesek.
 
Ponudnik bo pisno odgovoril potrošniku na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu.
 
Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Preklic naročila

Ponudnik se trudi naročila obdelati hitro in s tem zagotoviti čim hitrejšo dostavo naročenih artiklov. Če uporabnik želi preklicati svoje naročilo, naj to stori v najkrajšem možnem času in to sporoči telefonsko (041 869 432) ali po elektronski pošti (info@marelica.si).

V primeru, da je bilo naročilo že oddano dostavni službi, preklic naročila ni več možen.


Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) in Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR), ki je stopila v veljavo 25. maja 2018, zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Ponudnik za nedoločen čas hrani pridobljene osebne podatke vseh registriranih uporabnikov Spletne trgovine marelica.si.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje računov in druga potrebna komunikacija v zvezi z naročilom) ter za:
- beleženje rezultatov Spletne trgovine marelica.si,
- izboljšanje izdelkov in storitve,
- neposredno trženje prek elektronske pošte (obveščanje o novostih in zanimivostih, promocijskih aktivnostih, nagradnih igrah, dogodkih),
- neposredno trženje prek SMS sporočil (obveščanje o novostih in zanimivostih, promocijskih aktivnostih, nagradnih igrah, dogodkih),
- spremljanje uporabnikovega nakupnega obnašanja na podlagi preteklih aktivnosti ter za avtomatizirano in ne-avtomatizirano obdelavo in prejemanje sporočil in ugodnosti, ki bodo namenjene in prilagojene uporabniku.

Upravitelj Spletne trgovine marelica.si podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi se zaupa le naslov za dostavo ter kontaktna telefonska številka in/ali elektronski naslov (če v času dostave uporabnik oziroma kupec na naslovu ne bo dosegljiv). Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu ne nasprotuje.

Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ne odgovarjamo.


Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Če želite podatke preveriti, spremeniti ali izbrisati nam pošljite ustrezno elektronsko sporočilo na info@marelica.si

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki se zbirajo in obdelujejo v Spletni trgovini marelica.si, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov Spletne trgovine marelica.si.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik prek sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Varstvo otrok

Ponudnik ne sme sprejemati naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecno dovoljenje njegovih staršev ali skrbnikov.

Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.

Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.


Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.


Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Prav tako po najboljših močeh izpolnjuje svojo dolžnost za vzpostavitev učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. Ponudnik določi osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko (041 869 432) ali po elektronski pošti (info@marelica.si). Postopek zagotavlja zaupnost obravnave pritožbe. Ponudnik v primeru pritožb deluje v smeri sporazumnega razreševanja sporov.

Ponudnik v splošnih pogojih poslovanja objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Dostopna je tukaj (https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL).

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Mateja Kuhar-Bizjak s.p.

Ljubljana, 01. 01. 2021
Način plačila
Kupec lahko izbira med naslednjimi načini plačila:
- z nakazilom na račun upravitelja spletne trgovine marelica.si – Mateja Kuhar-Bizjak s.p. (plačilo po predračunu),
- s plačilno oziroma kreditno kartico (preko portala PayPal brez potrebne registracije),
- s storitvijo PayPal (z registracijo ali obstoječim računom pri PayPal),
 - z gotovino, debetno ali kreditno kartico (Maestro, Eurocard/Mastercard, Visa) ob osebnem prevzemu blaga na prodajnem mestu.
Dostava
Naročeni izdelki bodo odposlani v roku 1-3 delovnih dni od dneva naročila. Včasih se, kljub skrbi, da so vsi podatki v sistemu ažurni, zgodi, da izdelka, ki bi moral biti na zalogi, fizično ni več. Če izdelki niso na zalogi, vas o tem obvestimo v roku enega delovnega dne in se dogovorimo, kako z naročilom.

Ponudnik si pridržuje pravico do zaračunavanja stroškov dostave, ki znašajo 4,95 EUR na celoten znesek naročila za dostave v Sloveniji. Stroške dostave v države EU in države izven EU se dogovorijo za vsak morebitni nakup posebej.

Dostavo vrši kurirska služba GLS. Po dogovoru vam lahko naročilo dostavimo tudi s Pošto Slovenije. V tem primeru zaračunamo strošek dostave v višini 6.95 EUR ne glede na vrednost naročenih izdelkov.


GLS storitev FlexDeliveryService

Če je le mogoče, vam pošiljko pošljemo z GLS storitvijo FlexDeliveryService.

Takoj, ko je naročeno blago pripravljeno na odpremo, prejemniki dobijo e-poštno ali SMS sporočilo z informacijami o bližnji dostavi paketov GLS. Sporočilo vsebuje vse pomembne podatke o paketu, številko pisarne za podporo uporabnikom in neposredno povezavo do spletne aplikacije FlexDelivery.

To spletno orodje prejemnikom omogoča izbiro med različnimi možnostmi dostave (na voljo pred pričetkom dostave in po prvem neuspelem poskusu dostave):
- dostava na isti naslov vendar na drug datum,
- dostava na novi naslov,
- dostava v GLS Paketno trgovino,
- dostava v GLS Paketomat,
- osebni prevzem v GLS depo-jih,
- pooblastilo za dostavo paketa brez podpisa in
- zavrnitev dostave.
 
V primeru dostave s kurirsko službo GLS je ena od možnosti, da paket preusmerite na Petrol (eden od partnerjev, kjer lahko GLS za vas pusti paket). Petrol vam dodatno zaračuna storitev vročanja paketa kupcu (0,45 €).

GLS na jutro dneva dostave prejemniku pošlje drugo e-poštno ali SMS sporočilo, ki vsebuje triurni okvirni čas dostave. Sporočilo vsebuje tudi telefonsko številko dostavljavca in pisarne za podporo uporabnikom. V tem času spletne aplikacije FlexDelivery ni mogoče več uporabiti. Če prvi poskus dostave ni uspešen, GLS prejemniku samodejno pošlje tretje e-poštno ali SMS sporočilo. Zdaj je mogoče v spletni aplikaciji FlexDelivery znova izbirati med možnostmi dostave za drugi poskus dostave.

GLS po navadi dvakrat poskusi dostaviti paket. Če je pošiljatelj naročil storitev FlexDelivery, bo GLS po potrebi izvedel še tretji poskus dostave. GLS bo v tem primeru prejemnika o bližnji dostavi znova obvestil prek e-pošte ali SMS sporočila.

Prevzemna mesta

Izdelke vam dostavimo na želeni naslov, ki ga navedete v postopku nakupa na spletni strani.

Če za način dostave izberete »Osebni prevzem« lahko naročeno prevzamete v trgovini mareli.ca na Dunajski 158 v Ljubljani, lahko pa naročite tudi dostavo na kateregakoli od prek 250 GLS Parcel Shopov po Sloveniji, če izberete dostavo s kurirsko službo GLS.
Vračilo blaga
Potrošnik ima pravico do odstopa od pogodbe v 15 dneh od prevzema blaga. V tem času mora podjetju na kontaktni e-naslov (info@marelica.si) sporočiti, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Obrazec za odstop od pogodbe je na voljo tukaj. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je treba vrniti prodajalcu najkasneje v roku 15 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano, v nespremenjeni količini in v pripadajoči – nepoškodovani embalaži. Poleg vrnjenega izdelka naj kupec priloži kopijo računa in številko njegovega transakcijskega računa.

Vračilo vplačanega zneska bo izvedeno takoj, ko bo to mogoče oziroma najkasneje 14 dni od prejema vrnjenega blaga. Vračila plačil vršimo izključno na TRR kupca.

Možnost vračila ne velja za prehrambene izdelke z odprto embalažo ali pretečenim rokom uporabe na dan vračila, tehnično blago, v katerega je kupec nepooblaščeno posegal (odprl varnostni pečat) ali izdelki z baterijskimi vložki z odstranjeno zaščito proti praznjenju baterijskega vložka.
 
Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Darilni boni
V spletni trgovini lahko naročite poljubno število darilnih bonov za 10 EUR. Boni so vnovčljivi ob nakupu v trgovini mareli.ca na Dunajski cesti 158 v Ljubljani.
Kontakti in lokacije
Za informacije o izdelkih ali o stanju vašega naročila pokličite med delavniki med 10.00 in 17.00 na telefon 041 869432 ali pišite na elektronski naslov: info@marelica.si in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Trgovina mareli.ca
Dunajska cesta 158
1000 Ljubljana
Telefon: 01 56 88 202
E-pošta: info@marelica.si

Odprto:
- od ponedeljka do petka od 10.00 do 17.30,
- ob sobotah, nedeljah in praznikih je trgovina zaprta.

Spletna stran: www.marelica.si
Zasebnost in piškotki
Ta izjava o zasebnosti je informacija o tem, kako Spletna trgovina marelica.si uporablja in varuje osebne podatke svojih uporabnikov. Upravitelj Spletne trgovine mareli.ca, podjetje Mateja Kuhar-Bizjak s.p., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) in Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR), ki stopi v veljavo 25. maja 2018, zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Spletna trgovina marelica.si lahko spremeni izjavo o zasebnosti in njeno novo različico objavi na tem mestu.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik za nedoločen čas hrani pridobljene osebne podatke vseh registriranih uporabnikov Spletne trgovine marelica.si.

Upravitelj Spletne trgovine marelica.si podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi se zaupa le naslov za dostavo in kontaktna telefonska številka in/ali elektronski naslov (če v času dostave uporabnik oziroma kupec na naslovu ne bo dosegljiv). Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu ne nasprotuje.

Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ne odgovarjamo.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Če želite podatke preveriti, spremeniti ali izbrisati nam pošljite ustrezno elektronsko sporočilo na info@marelica.si

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki se zbirajo in obdelujejo v Spletni trgovini marelica.si, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov Spletne trgovine marelica.si.

Podatki in piškotki

Za potrebe delovanja Spletna trgovina marelica.si zbira naslednje uporabnikove podatke:
- ime in priimek,
- kontaktne podatke (vključno z elektronskim naslovom in/ali telefonsko številko),
- demografske informacije (naslov, poštna številka),
- druge informacije, relevantne za raziskave in/ali ponudbe.

Spletna stran trgovine mareli.ca bo v vaš brskalnik naložila nekaj piškotkov, ki jih potrebuje za svoje delovanje in izboljšanje nakupovalne izkušnje. Seznam piškotkov, ki se naložijo med uporabo spletne trgovine mareli.ca je naveden spodaj.

Kako in za kakšne namene uporabljamo zbrane podatke

Podatke zbiramo za lažje razumevanje uporabnikovih potreb, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in učinkovitejšega nakupovanja ter za naslednje namene:
- beleženje rezultatov spletne trgovine marelica.si,
- izboljšanje izdelkov in storitve,
- neposredno trženje prek elektronske pošte (obveščanje o novostih in zanimivostih, promocijskih aktivnostih, nagradnih igrah, dogodkih),
- neposredno trženje prek SMS sporočil (obveščanje o novostih in zanimivostih, promocijskih aktivnostih, nagradnih igrah, dogodkih),
- spremljanje uporabnikovega nakupnega obnašanja na podlagi preteklih aktivnosti ter za avtomatizirano in neavtomatizirano obdelavo in prejemanje sporočil in ugodnosti, ki bodo namenjene in prilagojene uporabniku.


Kaj so piškotki in kako jih uporabljamo

Piškotek je majhna datoteka, ki se po dovoljenju uporabnika uporabi za analizo aktivnosti v Spletni trgovini marelica.si. Piškotki si uporabnika zapomnijo in mu omogočajo individualno uporabniško izkušnjo, prilagajajo vsebino njegovim željam in zanimanjem ter beležijo obisk. Brskanje po Spletni trgovini marelica.si je tako hitrejše in učinkovitejše, saj uporabnik hitreje najde izdelke, ki ga zanimajo. Zmotno je prepričanje, da ima zaradi piškotkov Spletna trgovina marelica.si dostop do uporabnikovega računalnika in podatkov na njem.

Piškotke lahko sprejmete ali zavrnete, lahko pa svojo odločitev v nastavitvah brskalnika tudi spremenite.


Povezave na druge spletne strani

V Spletni trgovini marelica.si so objavljene povezave na druge spletne strani. Ko uporabnik s klikom na povezavo zapusti spletno stran marelica.si, velja izjava o zasebnosti in piškotki druge spletne strani.

Seznam piškotkov, ki jih uporablja Spletna trgovina marelica.si
 0D542BFEE50007A297B82BAA2373C642_cookie_law_yes
0D542BFEE50007A297B82BAA2373C642_im_access_cookie_uid
0D542BFEE50007A297B82BAA2373C642_x5CartContinue
0D542BFEE50007A297B82BAA2373C642_WSX5_ORDER_ENC_DATA _številka naročila
PHPSESSID

Created with WebSite X5
Mateja Kuhar-Bizjak s. p.
trgovina mareli.ca
Dunajska cesta 158
1000 Ljubljana

tel. : +386 (0)1 56 88 202
© 2021 marelica.si | All rights reserved.

trgovina mareli.caz darili za velike in male

Odpiralni časi

pon - pet: 10:00 - 17:30
sob: zaprto
ned: zaprto

Mediji

Za medije
Objave v medijih


Nazaj na vsebino